perjantai 7. kesäkuuta 2013

Keittiöremontti

Reilu kymmenen vuotta haaveilemani keittiöremontti toteutui vihdoin! "Viimeinen" niitti taisi tulla pari vuotta sitten siivotessani alkuperäisen, liki 40 vuotta vanhan keittiön allaskaappia kuopuksen ristiäisiä varten. Ihmettelin kuinka lastulevyhylly oli paperin alta niin tummentunut... Homettahan siitä pyyhkeilin pois! Onneksi vain hyllylevy oli kärsinyt, eikä kosteutta löytynyt rakenteista. Myöskään käteen jäävät laatikoiden vetokahvat eivät houkutelleet enää odottelemaan pidempään projektin toteuttamisen kanssa.

Paikallinen kalusteita välittävä firma antoi parhaan tarjouksen ja homma kävi joutuisaan. Keittiöstä ja viereisestä "takkahuoneesta" uusittiin liki kaikki lattiasta kattoon. Puun värinen paneelikatto maalattiin valkoiseksi ja lattiaan asennettiin muovimaton päälle vinyyli. Itse hoidettiin vanhojen kalusteiden purku, takan ja seinien maalaaminen, sekä tapetointi. Vajaa pari viikkoa projektiin kului ja se aika mentiin mikroruualla, mutta kyllä sen kesti, kun tiesi kuinka hyvää se meille tekee! :) 

Valmiiseen keittiöön olen todella tyytyväinen! Parin viikon käyttämisen jälkeen parannusehdotuksia on toki tullut eteen, mutta niidenkin puutteiden kanssa pystyy elämään. Uuni olisi saanut olla kymmenisen senttiä alempana tai sitten käyttäjä saisi olla sen kymmenen senttiä pidempi. Jääkaapin vieressä oleva "kuivatarvikekaappi" lämpenee varsinkin näin kesäkuumalla, joten valitettavasti suklaalevyt eivät siellä kauaa säily... Valkoinen komposiittiallas on hieman haasteellinen puhtaanapidettävä. Vielä en ole uskaltanut siihen mitään hankaussieniä kokeilla, ahkera tiskiharjalla ja -rätillä putsailu riittäköön. Muutenkin uusi keittiö on tuonut Perälän emännässä uuden puolen esille; kuljen rätti kädessä pyyhkimässä sormenjälkiä ovista ja tasoista. Nautittakoon siisteydestä niin kauan kuin sitä kestää!

Erityisen onnellinen olen kasvaneesta työtasoalasta, upeista piilokulmakaappien mekanismeista, salamannopeasta induktiotasosta sekä käytännöllisistä vetolaatikoista, joista pari vielä ammottaa tyhjyyttään... ;) TYKKÄÄNTYKKÄÄNTYKKÄÄN!!!!

Ennen ja jälkeen -kuvat kertokoon muutoksesta:Yksi  ikkunalista ja sittemmin hankitut baarituolit ja patteri puuttuvat vielä kuvista. Verhotankojen ja verhojen kanssa vielä pähkäilen, ehtiihän nuo myöhemminkin ideoimaan!

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä niin mielettömän upea muutos että!!

    VastaaPoista
  2. Hieno keittiö!! Pääsen näkemään maanataina livenä, jei! :)

    VastaaPoista