sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Glögi-luumukakku

Ihanaiselta ystävältäni sain maailman parhaan joulukakun ohjeen ja olihan se tuunattava gluteenittomaan muotoon. Yleensä nämä gluteenittomat kuivakakkuviritelmäni murenevat ja pölisevät suusta ja nenästä uloshengityksen mukana, mutta tämä kaveripa piti pintansa. Luumu tuo mehevyyttä niin paljon, että jopa gluteeniton versio paranee vanhetessaan, toisin kuin yleensä.
 
 

Gluteeniton Glögi-luumukakku
1 pss kuivattuja luumuja
4dl glögiä
200g voita/margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
1rkl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
3,5dl Semper Fin Mix -jauhoja
(1tl ksantaania)
 
Keitä pilkottuja luumuja glögissä liki soseeksi (itse lukihäiriöisenä unohdin pilkkoa luumut, mutta isommat sattumat kakussa tuovat vaan jännitystä elämään...). Nosta kattila liedeltä ja laita rasva nokareina joukkoon sulamaan. Anna hieman jäähtyä ja lisää sokeri ja munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteisen uunin alatasolla n. 50min.
NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti