torstai 29. marraskuuta 2012

Helmeilyä

 Aiemmin esittelemistäni huopahelmistä on kolmen naisen yhteistyöllä syntynyt aikamoinen määrä kaulakoruja. Tytöille olen suurimmaksi osaksi jättänyt luovan osuuden ja itse auttanut pujottelemisessa. Koruja on nyt valmiina kymmenkunta ja toisen mokoman saisi vielä jäljellä olevista huopa- ja puuhelmistä. Olen vaan niin onneton valokuvaaja, että kaikista ei tänne yksittäiskuvaa saa. Mukavaa hommaa ja lopputulokset ovat meidän mieleen. Ongelmaksi muodostuu se, että taiteilijat eivät millään raaskisi antaa näitä ensi viikolla pidettäviin tokaluokkalaisen koulun myyjäisiin... Täytynee ostaa itselle pari mieluista jos uhkaavat kaikki mennä kaupaksi. ;)


 
 
Tällä erää viimeiset kämmekkäät valmistuivat Nallesta ja nämä yhdessä muutaman muun parin kanssa ovat niinikään menossa myyjäisiin.
 
 
 
Taloudessamme majailee tuo ihanainen 6-vuotias keliaakikkotyttönen. Ruokavaliota ollaan noudatettu ongelmitta yli 5 vuotta ja ihmeen hyvin neiti itse on sopeutunut "erilaisuuteensa". Eskarissakin kertoo itsellään olevan aina oma jälkiruoka, jota muut kadehtivat. Aikani tätä ihmettelin, että onko joka päivä jälkiruokaa? Lopulta kävi ilmi, että hänelle tulee keittiöstä valmiiksi voideltu näkkileipä, jonka mieltää jälkiruuaksi ja jota toiset lapset "kadehtivat". Toki muutkin saavat näkkäriä, mutta joutuvat sen itse voitelemaan. :D 
 
Vaikka eskarilainen harvoin murehtii sitä, ettei saa syödä samoja herkkuja kuin muut niin aina juhlapyhien tullessa tämä vaivaa äidin mieltä. Yhtenä pääsiäisenä tein kovalla vaivalla gluteenitonta mämmiä, josta neiti totesi "Kakkaa, en syö!" Parina jouluna olen yrittänyt imellyttää perunalaatikkoa gluteenittomilla jauhoilla, mutta eihän siitä mitään tullut. Vahingosta viisastuneena nykyään keskitytään vain herkkuihin, jotka menevät varmasti kaupaksi.
 
Eilen kokeiltiin gluteenittomia tähtitorttuja anopin ohjeella ja voi sentään kun tuli herkullisia! Gluteeniton taikina on mielestäni äärimmäisen hankalaa käsitellä; halkeilee, tarttuu ja muutenkin käy hermoon. Nämä tortut siis tehtiin piparimuotilla, kahden tähden väliin luumuhilloa, voitelu kananmunalla ja voilà siinä se on! Ripaus tomusokeria päälle voisi armahtaa valmiiden torttujen rujon ulkomuodon. Tämä oli koe-erä ensi viikon myyjäisiä ajatellen ja taidanpa uskaltautua tiistaina uuden satsin tekemiseen.
 
 
Gluteenittomat Tähtitortut (n. 25kpl)
1 prk maitorahkaa
150-200g pehmeää margariinia/voita
4dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
(1tl ksantaania)
 
Kuivat aineet jauhojen sekaan ja kaikki ainekset sekoitetaan nopeasti keskenään.
200 astetta uunin keskitasolla n. 10-15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti