torstai 24. toukokuuta 2012

Jumissa

Viikon neulomistauosta huolimatta vasen hartia jumittaa edelleen. Nyt pärjätään jo yhdellä pillerillä päivässä, mutta tunne on edelleen niin epämiellyttävä, että alkuviikon vierotusoireista päästyäni en enää edes haaveile ottavani puikkoja käteen ennen kuin pää keikkuu taas omalta tuntuvilla hartioilla. Tästä syystä siis jumittaa myös pihatyöt, kotityöt (miten ikävää...), käsityöt ja kaikki muutkin työt jotka muuten toki olisivat toki jo valmiita.

Puolikuntoisuudestani huolimatta kesäkeitaamme tarvitsi ylleen jokakeväisen öljykerroksen. Ah, tällä terassilla on vietetty monet ikimuistoiset juhlat mitä parhaimmassa seurassa.




Hetken aikaa konttailtuani älysin valjastaa lapsityövoiman käyttöön. Intoa riitti ehkä neljän lautarivin verran, mutta ajatus oli tärkein. <3 Nyt on badenbadenin seuraksi kannettu jo pöytä ja tuolit sekä vihitty terassi tämän vuoden osalta käyttöön mitä parhaimmassa pienten ja vähän isompienkin naisten seurassa. Isäntä ja lapset heittivät talviturkit jo alkukuusta, emäntä kastautuu siinä vaiheessa kun vesi lähentelee kolmeakymmentä.



Saman flown vallassa päätimme öljytä myös kuistilla olevat lattiaritilät, jotka ovat palvelleet ilman mitään suurempia käsittelyjä jo toistakymmentä vuotta. Ritilöiden alta sai lapioida pois kottikärryllisen hiekkaa, koirankarvoja, kissanruokaa ja muita aarteita. Taas oli lapsityövoima käytössä.





Vielä puuttuu ne hyvin hoidetuksi tulevat omenapuun taimet sekä autolastillinen kesäkukkia. Vuosien ajan sain lapsuudenkodistani hakea itse kasvatetut samettiruusut, orvokit ja lobeliat. Nyt onkin kukkaro ihmeissään ja arvostan ihanaa iäkästä puutarhuriani jos mahdollista entistäkin enemmän.

1 kommentti:

  1. Onpa sitte ihkua tulla juhlistamaan iki-ihanaa neitokaista uudistetulle terassille :)

    VastaaPoista